تلگرام با ویژگیهای منحصربهفردی مانند چتهای مخفی و قابلیتهای خود تخریبی، شهرت امنیتی و حریم خصوصی قوی ایجاد کرده است. اما با وجود همه اینها، سوال بزرگ باقی می ماند: آیا این برنامه پیام رسانی امن نهایی است؟ آیا تا به حال اکانت تلگرام شما هک می شود؟
آیا کسی می تواند تلگرام شما را هک کند؟
متأسفانه آنها می توانند. یکی از سادهترین راهها برای هک اکانت تلگرام، دسترسی فیزیکی به گوشی یا دستگاهی است که بلاک نشده است. در این صورت، تمام زنگها و سوتهای امنیتی تلگرام از پنجره بیرون میروند. حتی شرکت اعتراف میکند که نمیتوانند در آن موقعیت از شما محافظت کنند، مگر اینکه شما اقدام فوری انجام دهید.
از سوی دیگر، رباتهای تلگرام، ادمین گروه و حتی حسابهای کاربری را میتوان از طریق فیشینگ، بدافزار، کلاهبرداری یا تکنیکهای دیگر هک کرد. مانند هر برنامه دیگری، برنامه پیام رسانی 100٪ در برابر هکرها ایمن نیست.
امنیت تلگرام چقدر است؟
شهرت تلگرام عمدتاً بر اساس تصورات کاربران است که از ویژگیهای پیامرسان آن به دست آمده است. و در مقایسه با واتس اپ و سیگنال، اکثر کارشناسان می گویند که تلگرام از نظر حریم خصوصی و امنیت بین این دو برنامه قرار دارد.
وقتی صحبت از رمزگذاری به میان می آید، تلگرام فقط از رمزگذاری E2E برای پیام هایی که در حالت چت مخفی ارسال می شوند استفاده می کند. این برنامه پیام های رایج ارسال شده از طریق ابر را با استفاده از رمزگذاری سرویس گیرنده-سرور/سرور-کلینت که در داخل ایجاد شده است، رمزگذاری می کند. رمزگذاری را نمی توان به صورت خارجی تأیید کرد تا امنیت آن را آزمایش کند و این امر باعث ایجاد نگرانی در بین کارشناسان امنیتی می شود.
علاوه بر این، تلگرام به صورت پیش فرض چت مخفی را روشن نمی کند. کاربران برای استفاده از این ویژگی باید نمایه خود را باز کرده و روی Start Secret Chat ضربه بزنند.
مانند اسنپ چت، تلگرام نیز با این ویژگی قابلیت های خود تخریب پیام را ارائه می دهد. از سوی دیگر، واتساپ از رمزگذاری سرتاسری E2E با سه کلید برای همه پیامهای خود استفاده میکند. این پروتکل رمزگذاری همان پروتکلی است که سیگنال استفاده می کند.
با توجه به حریم خصوصی و دادههای شما، واتساپ بسیاری از دادههای شخصی شما را جمعآوری و جمعآوری میکند. این شامل مکان، آدرس IP، مخاطبین، بهروزرسانیها، جزئیات ISP، مدل تلفن همراه، سابقه خرید، دادههای خرابی، عملکرد و دادههای تعامل است. در مقابل، تلگرام فقط شماره تلفن، ایمیل و اطلاعات تماس شما را میپرسد و اطلاعات اولیه را روی مخاطبین شما نگه میدارد. در نهایت سیگنال فقط یک شماره تلفن می خواهد.
به عبارت دیگر، رمزگذاری تلگرام ضعیف تر از سیگنال است و همیشه مانند واتس اپ روشن نمی شود. و در حالی که تلگرام سیاست های حفظ حریم خصوصی سخت گیرانه تری برای داده های شما دارد، آنها از سیاست های استفاده شده توسط سیگنال بهتر عمل نمی کنند.
آیا هک کردن گروه تلگرام رایج است؟
هک گروه های تلگرام غیر معمول نیست. گروههای تلگرامی میتوانند تا 200000 عضو داشته باشند، که ابزار بسیار جذابی برای مجرمان سایبری برای اجرای کمپینهای خود است.
کلاهبرداری های رایج مورد استفاده در گروه های هک شده تلگرام عبارتند از:
- گروه های تلگرام جعلی
- کلاهبرداری های رمزنگاری شده
- کلاهبرداری های فیشینگ
- کلاهبرداری های پشتیبانی فنی
- هدایای ارزهای دیجیتال
- کلاهبرداری های تبلیغاتی
- مشاغل جعلی، درخواست های جعلی مصاحبه
- فیشینگ گروهی
آیا می توان از طریق ربات تلگرام هک شد؟
اگر دلیلی دارید که فکر کنید "اکانت تلگرام من هک شده است"، باید یاد بگیرید که ربات ها در تلگرام چگونه کار می کنند.
هر شخصی با شماره تلفن می تواند یک حساب تلگرام ایجاد کند و با این امتیاز می تواند به راحتی یک ربات مبتنی بر هوش مصنوعی ایجاد کند. ربات های تلگرام از پردازش زبان طبیعی و هوش مصنوعی برای ایجاد مکالمات شبیه انسان استفاده می کنند. این اتوماسیون به کلاهبرداران اجازه می دهد تا فورا و به طور قابل توجهی دسترسی خود را گسترش دهند.
با استفاده از ربات ها، مجرمان سایبری می توانند به عنوان بانک ها، موسسات مالی، ورود به حساب و تیم های امنیتی و ارائه دهندگان خدمات دیجیتال مانند PayPal، Apple Pay، Google Pay و دیگران ظاهر شوند. علاوه بر این، آنها می توانند با ربات ها به هزاران یا میلیون ها کاربر دسترسی پیدا کنند. این رباتها سعی میکنند کاربران را فریب دهند تا اطلاعات حساس، دادههای مالی، گذرواژهها و سایر جزئیات مهم را در اختیار کاربران قرار دهند.
برای در امان ماندن از ربات های مخرب تلگرام:
منبع هر پیامی را که دریافت میکنید دوباره بررسی کنید.
به پیام هایی که فوری به نظر می رسند مشکوک باشید.
هرگز رمز عبور یا داده های شخصی را به صورت آنلاین به اشتراک نگذارید.
روش های رایج برای هک اکانت تلگرام
دلایل زیادی برای هک شدن اکانت های تلگرام وجود دارد. در حالی که همه آنها غیرقانونی هستند، اکثر اکانت ها توسط والدین نگران یا شرکای مشکوک نقض می شوند. برنامه های مانیتورینگ می توانند دوربین های تلگرام، صفحه نمایش، فعالیت ها، چت ها و موارد دیگر را هک کنند.
بهترین راه های هک تلگرام:
نظارت و نگهداری از برنامه های جاسوس افزار مانند Spyic
فیشینگ و مهندسی اجتماعی (فریب دادن کاربران به دادن اعتبار)
به دست آوردن کدهای تأیید
فوروارد کردن تماس ها
بدافزار ارسال شده از طریق پیام های تلگرام
حملات Brute Force (نرم افزار در حال اجرا که صدها هزار رمز عبور را آزمایش می کند)
باج افزار، استخراج داده ها، یا نشت (یک شرکت می تواند هک شود، و اطلاعات کاربر می تواند به بیرون درز کند یا فروخته شود)
سایر تکنیکهای مجرمانه سایبری که برای هک کردن برنامههای پیامرسان استفاده میشوند
در صورت هک شدن تلگرام چه باید کرد؟
اگر فکر می کنید تلگرام شما هک شده است، می توانید چندین کار انجام دهید. این موارد از حذف دستگاهها از حسابتان گرفته تا فعال کردن و تقویت گزینه قفل رمز عبور، فعال کردن احراز هویت دو مرحلهای، تغییر شماره تلفن یا حتی حذف حسابتان در صورت لزوم را شامل میشود.
نحوه تنظیم رمز عبور و 2FA در تلگرام
تنظیم احراز هویت دو مرحله ای و رمز عبور در تلگرام بسیار ساده و راهی عالی برای افزایش امنیت شماست. اگر کسی به حساب یا تلفن شما دسترسی پیدا کند، باید رمز عبور یا رمز عبور شما را برای تأیید هویت خود بداند.
برای تنظیم رمز عبور برای تلگرام:
اپلیکیشن تلگرام را باز کنید.
به تنظیمات بروید. سپس به Privacy and Security بروید.
Passcode & Face ID برای مدلهای iPhone یا Passcode & TouchID برای مدلهای قدیمیتر iPhone را انتخاب کنید. در دستگاههای Android، Passcode Lock را انتخاب کنید.
روی Turn Passcode On ضربه بزنید و یک رمز عبور عددی وارد کنید که برنامه تلگرام شما را قفل می کند.
اگر میخواهید بین یک رمز عبور چهار رقمی یا شش رقمی جابجا شوید، گزینههای Passcode را انتخاب کنید.
اکنون گزینه Auto-lock را انتخاب کنید تا مدت زمان قفل را سفارشی کنید. این می تواند از 1 دقیقه تا 1 ساعت یا بیشتر باشد.
برای راه اندازی 2FA در تلگرام:
به تنظیمات بروید. سپس به Privacy and Security بروید.
تایید دو مرحله ای را انتخاب کنید.
رمز عبور تعیین کنید.
یک اشاره به رمز عبور خود اضافه کنید.
اکنون یک ایمیل بازیابی وارد کنید تا کد تأیید خود را دریافت کنید.
کد ارسال شده به ایمیل خود را وارد کنید.
اکنون 2FA شما باید فعال باشد.
چگونه دستگاه ها را از تلگرام خود حذف کنم
برای حذف دستگاه ها از حساب تلگرام خود:
اپلیکیشن تلگرام را باز کنید.
به Settings و سپس Devices بروید. لیستی از دستگاه هایی که از اکانت تلگرام شما استفاده می کنند را مشاهده خواهید کرد.
اگر دستگاه ناشناخته ای می بینید، روی نام دستگاه ضربه بزنید.
گزینه Terminate Session را برای حذف اکانت تلگرام انتخاب کگنید.. علاوه بر این، میتوانید گزینه غیرفعال کردن تماسهای ورودی برای دستگاه را تغییر دهید
نحوه بازیابی تلگرام در صورت سرقت گوشی
اگر کسی گوشی شما را دزدیده است، باید فورا اقدام کنید. هرکسی که شماره تلفن شما را دارد به طور موثر اکانت تلگرام شما را نیز دارد. با این حال، همچنان می توانید در دستگاه دیگری وارد حساب خود شوید و سعی کنید حساب را نجات دهید.
اگر گوشی خود را گم کردید چه کاری باید انجام دهید:
به تنظیمات، سپس Devices (یا Privacy and Security > Active Sessions) بروید و جلسه تلگرام خود را در دستگاه قدیمی خاتمه دهید. شخصی که تلفن شما را دزدیده است نمی تواند دوباره وارد سیستم شود، زیرا به رمز عبور نیاز دارد.
با ارائه دهنده تلفن خود تماس بگیرید و از آنها بخواهید سیم کارت قدیمی شما را مسدود کرده و سیم کارت جدیدی برای شما صادر کند. برای تغییر به یک شماره تلفن جدید، به تنظیمات بروید، روی شماره تلفن خود ضربه بزنید و شماره تلگرام خود را تغییر دهید.
نحوه حذف اکانت تلگرام
در صورت عدم موفقیت، می توانید حساب خود را از طریق صفحه غیرفعال سازی حذف کنید. این یک فرآیند دائمی و غیرقابل برگشت است که تمام پیامها، محتوا و مخاطبین شما از جمله گروهها و کانالهای شما را حذف میکند.
پس از وارد کردن شماره تلفن خود در صفحه غیرفعال سازی، کدی به حساب تلگرام شما ارسال می شود که باید از آن برای تایید اکانت حذف شده استفاده کنید. علاوه بر این، اگر حداقل شش ماه آنلاین نباشید، اکانت های تلگرام خود به خود تخریب می شوند.
تلگرام به دلیل ویژگی های فراوانش از دیگر اپلیکیشن های پیام رسان متمایز است. رباتهای هوش مصنوعی، گروههای عظیم، کانالها و حتی چتهای مخفی خود تخریبی از جمله ویژگیهایی هستند که کاربران تلگرام دوست دارند. با این حال، حساب های هک شده تلگرام بسیار غیر معمول هستند. مطمئن شوید که از کلاهبرداری های تلگرامی شناخته شده مطلع هستید، رمزهای عبور و 2FA را روشن کنید و هنگام تعامل با پیام های مشکوک محتاط باشید.
بیشتر بدانید